TPG FÅR PIZZABAKEREN-EIERNE MED LAGET

Pizzabakeren-eierne Jan Henrik Jelsa og William Gulliksen kjøper ut Petter Smedvig Hagland sine aksjer i TPG for rundt 25 millioner kroner.

– Med bakgrunn i Petter Smedvig Haglands økonomiske utfordringer, ble vi forespurt om det kunne være av interesse for oss å involvere oss ytterligere i TPG. Etter å ha brukt mye tid på å gjennomgå virksomheten og de muligheter og forpliktelser som ligger der, valgte vi å gå videre i prosessen som til slutt førte til at det ble inngått en avtale torsdag kveld, sier Jan Henrik Jelsa til Aftenbladet/E24.

VIL BYGGE VERDIER OVER TID

Daglig leder og partner i TPG, Kjetil Andersen, er svært tilfreds med å få duoen Jelsa og Gulliksen inn på eiersiden.

– Dette er en løsning til det beste for alle parter. Petter Smedvig Hagland er i en situasjon hvor han trenger å rydde i sin balanse, mens TPG trenger eiere med finansielle muskler for å kunne vokse seg større. Vi ønsker å bygge verdier over tid i stedet for å måtte realisere prosjekter hvert år, sier Kjetil Andersen.

Eiendomsselskapet TPG ble etablert i 2016 av Kjetil Andersen og ganske umiddelbart kom Petter Smedvig Hagland inn på eiersiden. Smedvig Hagland har siden hatt en eierpost på 57,5 prosent, mens Kjetil Andersen har hatt de resterende 42,5 prosentene.

Nå selger altså Petter Smedvig Hagland hele sin andel til Pizzabakeren-eierne Jan Henrik Jelsa og William Gulliksen.

– Avtalen er basert på at vi blir tre likeverdige parter i TPG der Imanagement AS (Kjetil Andersen), Jelsa Investering AS (Jelsa-familien) og Wilmar Gruppen AS (Gulliksen-familien) eier én tredel hver, sier Jan Henrik Jelsa.

ANDERSEN ER RETT MANN

– Hva er deres intensjon med å gå inn i TPG?

– Vi er – og har vært – involvert i eiendomsmarkedet over lengre tid, men da uten at det har vært et fokusområde med en klart definert strategi. Nå ønsker vi å samle våre fremtidige eiendomsinvesteringer i TPG under ledelse av Kjetil Andersen. Vi tror at Kjetil er rett mann på rett plass med sin energi, kunnskap og bransjeerfaring.

Jelsa tror det vil gå noen år før de vet hvor vellykket investeringen i TPG er.

– Vi mener prisen som betales står i forhold til mulighetene i prosjektporteføljen og risikoen vi tar på oss, men håper selvsagt at det ligger en oppside både i dagens portefølje og nye prosjekter.

Illustrasjon av Mosvannet Park, et av mange boligprosjekter som TPG er involvert i.

Foto: AD Moment

GODT KJENTE

– Jeg har kjent Jan Henrik Jelsa og William Gulliksen siden vi gikk inn med penger i spillerselskapet Støttespilleren i Viking i 2017. Siden har vi også eid og drevet et næringsbygg på Forus sammen, noe som har fungert veldig bra. Kjemien mellom oss er helt topp – både på og utenfor banen. Og for meg er det nummer én når du skal bygge et selskap, sier Kjetil Andersen, som også håper å kunne bidra med sin kunnskap inn mot noen av prosjektene til Jelsa og Gulliksen.

– De er involvert i mye gjennom ulike selskaper, og de har også en bra eiendomsportefølje. Forhåpentlig kan jeg gjøre litt nytte for meg med min lange erfaring fra eiendomsbransjen.

Andersen sier også at barna til Jelsa og Gulliksen vil få en sentral rolle i «nye TPG».

– De har sunne verdier, er i 30–40 årene og kan bidra i det unge teamet vårt, sier Kjetil Andersen, som har pågående og kommende prosjekter for til sammen rundt én milliard kroner.